“Ik ben nu vooral bezig met het schrijven nieuwe nummers”

De 21-jarige Luiz Dhont uit Maldegem is in zijn vrije tijd singer-songwriter. Naast zijn solocarrière zit hij in band en een coverband. Nu hij geen optredens heeft, spendeert hij zijn vrije tijd aan het schrijven van nieuwe nummers. De coronacrisis treft de sympathieke jonge man trouwens dubbel: “Ik werk in de zorgsector, om precies te zijn in een ziekenhuis, dus ik beleef deze crisis vanop de eerste rij.”, zegt hij. “Ik zie niet alleen de negatieve kant op mijn werk, maar ook op vlak van mijn hobby, want ik kan die niet meer voor de volle honderd procent uitoefenen.”

Foto: Fides Media Group

De coronacrisis heeft er vooral voor gezorgd dat Luiz de komende maanden niet op een podium zal staan. “Er zijn al zes of zeven optredens die ik heb moeten cancelen of die gecanceld zijn. Ondanks dat blijf ik natuurlijk wel muziek maken in deze periode, zelfs iets meer dan normaal.” Doordat hij niet kan optreden, focust hij zich nu vooral op het schrijven van nieuwe nummers. “Ik treed normaal twee keer per week op, meestal in het weekend, omdat ik in de week moet werken. Dat zijn dan voornamelijk privé-evenementen zoals, trouw- of communiefeesten, maar soms ook op lokale evenementen van bijvoorbeeld de Chiro. Dat gaat allemaal niet meer door in de komende weken, dus kan ik ook niet optreden.”, vertelt Luiz.

Intussen maakt Luiz ook al een halfjaar deel uit van de coverband Tidal Waves. De band bestond al twee jaar, maar onder een andere naam. Met de komst van de nieuwe zanger werd er besloten om een nieuwe naam voor de rockcoverband te kiezen. “De naam Tidal Waves is afkomstig uit een liedje van de Red Hot Chili Peppers.”, verklaart hij. Tidal Waves zal je vooral zien op lokale evenementen met covers van de beste rocknummers uit de jaren 90 tot nu. “Met Tidal Waves maken we enkel covers, dus is optreden wel belangrijk, want nu ligt dat volledig stil.”

Foto: Fides Media Group

Naast Tidal Waves heeft deze singer-songwriter ook nog een andere band. “Anderhalf jaar geleden, toen ik bij deze band kwam, gingen ze ermee stoppen. De zanger stopte en ze zochten een andere. Toen werd ik dus de nieuwe zanger.”, vertelt Luiz. Voorlopig waren er met deze band nog geen optredens gepland. “We hebben nog geen nieuwe naam en nog geen eigen nummers. We willen nu vooral de focus leggen op het schrijven van nummers. We schrijven zo goed als iedere week. Voordat we optredens vastleggen, willen we eerst zorgen dat we een tiental eigen nummers hebben.” Er wordt nu vooral gewerkt aan het totaalplaatje van de band voordat ze effectief zullen optreden.

Er stonden lokale evenementen op de planning, maar ook al enkele met een groter publiek. “Normaal stond ik eind april op Barfeesten, een evenement in Eeklo, waar ook de winnaar van De Nieuwe Lichting, The Radar Station, zou optreden. Ik zou daar een publiek van duizend man hebben.”, gaat Luiz verder. Ook met Tidal Waves stond er al een groter optreden gepland. “We gingen spelen op het Galabal der Wetenschappen in Gent, waar we voor een publiek van 800 tot 900 man zouden staan, maar ook dat werd afgelast.”

Foto: Fides Media Group

Na deze coronacrisis mogen we dus nieuwe muziek verwachten van Luiz. “Het is de bedoeling om na de zomer de studio in te duiken en op te nemen. Nieuwe muziek mag je verwachten eind dit jaar of begin volgend jaar.”

In 2019 bracht Luiz al twee nummers uit: Weigh Me Down en Scars. Het tweede nummer Scars schreef hij als eerbetoon aan de Knesselaarse wielrenner Bjorg Lambrecht. Deze nummers kan je beluisteren op Spotify.

(Dit artikel werd gepubliceerd in het Vrij Maldegem op vrijdag 24 april 2020.)