Fotograaf in coronatijden

19 jaar, student journalistiek, professioneel fotograaf en momenteel werkloos door de coronacrisis. Ook Lars Crommelinck uit Knesselare ontsnapt niet aan de gevolgen van het virus. Alle evenementen die hij op beeld ging vastleggen deze zomer, zijn geannuleerd of uitgesteld.

“Ik ben freelance fotograaf voor TAGMAG, een entertainment platform voor jongeren.”, vertelt Lars. Naast foto’s nemen is hij soms ook verantwoordelijk voor de sociale media, zoals de Instagram Stories. “Er zijn zeker tien evenementen die weggevallen zijn, waaronder een zevental concerten. Ook alle festivals zijn weggevallen. Ik heb ze niet geteld, maar ik denk dat er in totaal zeventien festivals gepland waren.”, gaat Lars verder. “Een van de festivals waar ik echt naar uitkeek was Pukkelpop, maar ook Balaton Sound, Sunrise Festival en Tomorrowland stonden op de agenda.”

Billie Eilish Pukkelpop 2019, foto door Lars Crommelinck

“Samen met een vriend van mij, Pelle De Brabander, startte ik een bedrijf, Fides Media Group, als professioneel fotograaf en videograaf.”, zegt Lars. “We zijn officieel begonnen vorig jaar in augustus, maar pas sinds februari zijn we online te vinden. Deze maanden waren dus voor ons echt de startperiode met toch al enkele grote evenementen, zoals Duvel On Tour, een fietstocht op 1 mei en de Keizer Karel Cup in juni.” Lars was al twee jaar fotograaf op de Keizer Karel Cup, het grootste minivoetbaltoernooi van Europa en ook dit jaar mocht hij er normaal gezien beelden maken. “Het is jammer dat die evenementen niet doorgaan, want dit waren de foto’s en video’s waarmee we later mee zouden kunnen uitpakken bij mogelijke nieuwe klanten.”

Foto’s Keizer Karel Cup 2019

Af en toe neemt Lars er ook nog een paar privé-evenementen bij, bovenop alle andere evenementen en opdrachten. “Ik had nu vijf evenementen in de zomer, maar dat probeer ik eigenlijk te vermijden. In de zomer heb ik veel opdrachten voor TAGMAG en Fides Media Group, dus is het sowieso druk. Het is dan puzzelen om daar nog privé-evenementen tussen te krijgen, want met TAGMAG zitten we ook regelmatig in het buitenland, wat het nog moeilijker maakt.”, verklaart hij.

View this post on Instagram

Mura Masa For @tagmagbe

A post shared by © Fides Media Group (@fides.media.group) on

Op dit moment ligt zijn camera even aan de kant. “Ik zit op kot in Gent, dus ik ben wel al eens de stad ingetrokken om foto’s te nemen, maar ik fotografeer niet graag gebouwen. Ik ga het liefst naar evenementen om te fotograferen en die mis ik nu wel.”, vertelt hij. Tijd die anders geïnvesteerd wordt in fotograferen spendeert hij nu aan studeren, lezen, af en toe wat sporten en zoeken naar nieuwe klanten voor evenementen na de coronacrisis. “Ik denk wel na over hoe ik mijn zomer eventueel toch nog zou kunnen invullen met opdrachten of boekingen, maar ik vrees dat de planning vrij leeg zal blijven.”

Op zoek naar een fotograaf en/of videograaf voor uw evenement, trouwfeest of communie? Je vindt alle informatie op de Facebookpagina en de website :  www.fidesmediagroup.be.