Een virtueel bezoekje van de sint? Het kan!

Het coronavirus gooit al het hele jaar roet in het eten. Ook de Sint en zijn pieten moeten de gevolgen van dit virus dragen en kunnen dus niet langsgaan bij kinderen of in winkels. Maar voor elk probleem is er een oplossing! De creatievelingen van Sentevee zorgen dat de kinderen een virtueel bezoekje krijgen van de Sint.

“Kinderen kunnen een tiental minuutjes met de Sint bellen nadat ze zich ingeschreven hebben voor een tijdslot op de website Belsinterklaas.be.”, legt Bram, een van de steunpilaren binnen Sentevee, uit. “De vraag om dit te doen kwam eigenlijk van buitenaf. We gingen met het idee aan de slag, maar  op het moment dat wij begonnen brainstormen was het concept nog heel nieuw. In Nederland videobellen kinderen al langer met de Sint, maar in België was hier nog niemand mee bezig,” vertelt hij.

“We proberen de gesprekken zo persoonlijk mogelijk maken. De ouders kunnen heel wat dingen invullen als ze hun kind inschrijven voor het videogesprek. Zo kan de Sint op het einde van het gesprek zeggen waar de pakjes verstopt liggen en krijgt het kind het gevoel dat het allemaal echt is.”, klinkt het bij Sentevee.

(Lees verder onder de foto)

Mijtertijd

Naast de videogesprekken heeft Sentevee ook een programma gemaakt over Sint en Piet. “In ons programma Mijtertijd vertelt een voorleesstem waarom Sint en Piet niet kunnen langskomen dit jaar”, zegt Bram. “Elke week verschijnen er twee afleveringen van dit vertelverhaal. De afleveringen duren telkens maar een paar minuutjes.” Op 17 november was de eerste aflevering te zien. Drie weken lang zijn Sint en Piet te zien op de kanalen van Sentevee.

Opnames in coronatijden

“De opnames van Mijtertijd vonden plaats in coronatijden. Dat maakte de opnames niet simpel.” De mannen die Sint en Piet spelen vormen een bubbel, dus zij mochten wel dichterbij komen. Toch hebben we dat proberen vermijden.”, vertelt Bram. “Ook de rest van de crew was heel beperkt. Er was 1 iemand aanwezig voor regie en 1 iemand die beeld verzorgde.” Door te werken met een voice-over was er niemand op de set nodig voor geluid, waardoor de crew nog beperkter kon blijven. “Alles werd ook altijd ontsmet. We droegen continu mondmaskers en hielden altijd afstand van elkaar.”

Wil jij bellen naar de Sint? Schrijf je in via Belsinterklaas.be!

Bekijk hier de afleveringen van Mijtertijd:

(Dit artikel werd op vrijdag 27 november 2020 gepubliceerd in Vrij Maldegem)