Story of my life

10.000 zonnestralen

Wat een maand! Het is absurd wat er op een paar weken tijd allemaal kan veranderen en ik wou even de tijd nemen om alles te laten bezinken. Ik heb een paar lifechanging beslissingen genomen, waar ik nu volop aan bezig ben (en dat ik binnenkort allemaal kan en mag delen!). Dingen waarvan ik niet eens durfde dromen, maar nu wel realiteit worden.

Het begon allemaal heel onschuldig met een fotoreeks van carnaval ongeveer een jaar geleden. Impulsief maakte ik een facebookpagina, want iedereen wou foto’s van carnaval en ik moest ze ergens publiceren. Intussen heb ik mijn eigen platform, namelijk deze website, blog, portfolio, hoe je het ook wilt noemen. Het is gek hoe deze website tot stand kwam, want mijn mama en ik waren aan het prutsen met een gratis site, als probeersel, en nog geen week later bestond deze: een deftige website met mijn eigen domeinnaam waar ik me volledig op los kon laten.

Intussen staan hier foto’s, video’s, artikels en af en toe een audiostuk op. Ik startte Journalistiek met het idee om iets te doen met fotografie, maar ik kreeg kansen om mij op andere vlakken te ontwikkelen en nu sta ik hier. Maart wordt een belangrijke maand. Er staan belangrijke afspraken op de agenda. Elke week staat er wel iets op de planning dat een belangrijke stap is naar mijn toekomst en naar wie ik wil worden.

Ik besloot ook om prints te verkopen. Heel impulsief beslist, as usual, maar ik werk samen met mijn allerliefste mama aan een webshop. Het is te zeggen, mijn mama heeft de webshop gemaakt en gaat mij uitleggen hoe ik ermee moet werken. Ik kreeg al een paar bestellingen binnen via mijn berichten op Instagram en ik geloof het eigenlijk nog steeds niet. Soms dringt het nog niet helemaal door dat mensen echt van mijn werk houden. Iemand zei me: “Ik zou je prints willen om op te hangen in mijn kot.”, en dan komt dat besef.

Volgende week zijn het ook de Gouden Raven bij Ravage. Dat is onze eigen awardshow waar we de beste werkjes en mensen die prachtige dingen gedaan hebben even in de spotlight zetten. Mijn naam staat 2x tussen de nominaties, een van mijn video’s is genomineerd en voor beste team staan twee teams in het lijstje waar ik deel van uit maak! En oké, ja, ik had verwacht dat ik een nominatie ging hebben, maar dit overtreft het wel echt. Ik ben zo enorm dankbaar voor Ravage en de mensen die ik daar heb leren kennen, want mede dankzij hun tips & tricks word ik beter in wat ik doe.

De laatste weken waren een rush, maar een gezonde rush. Ik werk aan mezelf en aan mijn dromen. Ik ben mentaal enorm stabiel en dat heb ik te danken aan een mindsetswitch. Ik dacht negatief en ik was bang voor veel dingen, en nog steeds, maar angsten zijn er om te overwinnen. Ik was heel vaak bang dat mensen mij niet mochten of niet van me wilden weten. Als ik iemand een bericht stuurde en die reageerde niet direct, dacht ik vaak dat die persoon kwaad op mij was. I know, heel bizarre gedachten, maar het was wel zo. Ik zie dingen nu positiever, want je kan alles van twee kanten bekijken. In plaats van bang te zijn dat mensen boos zijn weet ik dat ze aan het werk zijn of op school zitten of les volgen. Alleen al zo’n kleine situaties anders bekijken zorgt voor veel meer rust in mijn hoofd. Die donkere wolk van een paar maanden geleden is veranderd in 10.000 zonnestralen.

Het is bizar, wat allemaal nog op mij gaat afkomen komende weken en maanden. De woorden ‘Je bent zo goed bezig’ en ‘Ik ben echt trots op jou’ hoor ik dagelijks en ik ben zo dankbaar voor iedereen die me steunt en in mij gelooft, want de helft van de berichten komen van mensen die mij maar half kennen. The future is bright en ik hoop snel al mijn plannen te kunnen delen, want het wordt gek!