VR-STREAM MARATHON: “Het voelde als een echt festival!”

VR STREAM, het nieuwe bedrijf van Robbe Verburgh (20) uit Knesselare, pakte dit weekend uit met een livestreammarathon op YouTube. Robbe streamde in totaal eenentwintig uur: twaalf uur op zaterdag en negen uur op zondag met veertien dj-sets in totaal. Vertigo stond als eerste achter de draaitafel en Kestified sloot zondagavond de marathon af.

VR-STREAM MARATHON

“Het concept van VR-STREAM is om naar de klant te rijden met de bestelwagen. Daar plaats ik camera’s en leg ik kabels zodat de klant kan livestreamen.”, vertelt Robbe. “We proberen om in een mum van tijd online te gaan en een professionele stream aan te bieden.”

Robbe Verburgh (Foto: Fides Media Group)

Zelf moet de klant zich niets aantrekken van de livestream. “De klant vertelt wat ze nodig hebben en wat ze willen en dan zorg ik daarvoor.”, gaat hij verder. “De klant kan livestream van op eender welke locatie op eender welk platform met eender welk concept.”

Sinds maandag 11 mei kan je VR-STREAM vinden op het internet. “Om het bedrijf direct wat bekend te maken, kwam ik op het idee om een marathon te houden. Zo konden we direct laten zien wat we kunnen en wat we in onze mars hebben.”, zegt Robbe. Samen met Gianni Focquaert, beter bekend als Flavour Drop,  organiseerde Robbe dit evenement op amper 3 dagen tijd. “We hebben nachten doorgedaan. We hebben gestrest en geroepen, maar ook veel gelachen. We bouwden twee ruimtes, een stage met licht- en camerabesturing en buiten stond de caravan voor interviews en radio te maken.”, vertelt het duo. “Tussen de verschillende sets door kon je luisteren naar interviews met de dj’s tijdens Flavour Drop Radio On Tour.”

“Tussen de verschillende sets door kon je luisteren naar interviews met de dj’s tijdens Flavour Drop Radio on Tour” (Foto: Fides Media Group)

“We kozen voor een mix van zowel dj’s uit de regio, zoals rttude, als grote namen, zoals Arthur Lewis en Amber Broos. We mikten op namen waar we trots op zijn, zoals Kestief, ProudMich en Pegassi. Vooral op de tweede dag probeerden we zoveel mogelijk variatie te brengen in de muziekstijl. Van urban tot techno met alle genres tussenin, maar ook enkele allrounders om ook het brede publiek te bereiken.”

Partners

Om een goede stream te organiseren, was er wat hulp nodig. Robbe werkte daarom samen met enkele partners. “De marathon is een samenwerking met Outdream, Stijn van Nevel, Flavour Drop en DV-Sound.”, vertelt hij.

Outdream verzorgde de verlichting. Cedric Duré, de 16-jarige achter Outdream, programeerde samen met Robbe een lichtshow in elkaar. Achter de dj waren er visuals te zien op een scherm. Dit was de verantwoordelijkheid van Stijn van Nevel. “Stijn stelde zijn cameragerief ter beschikking voor het evenement. Hij helpt ook achter de schermen bij VR-STREAM.” Een laatste partner is DV-Sound, de firma waar Robbe werkt. Zij stelden licht- en geluidmateriaal en een locatie ter beschikking.

Een tweede marathon?

“Het idee was om een marathon als deze maar één keer te organiseren, maar het smaakt naar meer. Het voelde voor ons echt als een echt festival.”, vertelt Robbe. “Als we een tweede marathon doen, willen we groter gaan dan de stream van afgelopen weekend.” Zowel Gianni als Robbe waren onder de indruk van hun evenement. “We zijn trots op de artiesten die we hadden, want normaal stonden ze allemaal op een of ander groot festival. Stuk voor stuk waren het toffe mensen, maar ook hun prestaties en hun sets hebben ons aangenaam verrast.”, vertelt Gianni.

Coronamaatregelen

Er waren in totaal veertien dj’s die een set kwamen draaien. “De dj’s hebben elkaar nooit gezien. De ene dj moest vertrekken voordat de volgende dj zou toekomen.”, gaat Robbe verder. “Zo waren we nooit met veel mensen tegelijk aanwezig en konden we de nodige afstand bewaren.” Naast de nodige afstand werd ook alles ontsmet tussen de sets door.

Of er een vervolg komt op deze stunt, weet het duo nog niet. Er komt veel voorbereiding bij kijken en de coronamaatregelen maken het er niet simpeler op, maar de zin is er wel.

Wil je zelf livestreamen? Je vindt Robbe op Facebook en Instagram via @VR-Stream. Van bedrijfsevents en quizzen tot een dj-livestream in je slaapkamer of op het strand, alles is mogelijk.

Enkele sfeerbeelden: