Ik ben Julie Pierens. 19 & studente journalistiek aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Doorheen mijn jeugd ben ik onbewust in de mediawereld gerold, die ik nu volledig aan het verkennen ben.

Ik hou ervan om met een camera in de hand rond te lopen. Ik kocht enkele jaren geleden mijn eigen camera om te experimenteren, maar intussen shoot ik regelmatig met vrienden en maak ik leuke beelden voor video’s van Ravage en SenTeVee.

Ook de schrijfkriebels hebben me te pakken gekregen. Hoewel ik dit minder vaak doe dan foto’s, is dit ook een gebied waar ik me graag in uitleef. Voorlopig schrijf ik enkel nieuwsartikels voor het lokale krantje, maar wie weet wat de toekomst brengt.

(Lees verder na de foto.)

Ravage

Sinds het najaar van 2019 ben ik vrijwilliger bij Ravage, het jongerenplatform van Mediaraven. Ik krijg de kans om evenementen, kampen, … in beeld te brengen en te experimenteren op het mediaterrein.

Check alle werkjes van Ravage op ravage.media of Youtube.

Vrij Maldegem

Begin 2020 startte ik als freelance schrijfster voor Vrij Maldegem, een lokaal krantje. Ik schrijf voornamelijk voor de jongerenpagina ‘Whazzup’, maar af en toe verschijnen ook nieuwsartikeltjes met mijn naam eronder.
Alle artikels die ik al voor hen schreef, vind je hier op de site terug!

SenTevee

In de zomervakantie van 2020 sloot ik me aan bij het team van SenTevee, een online platform dat programma’s uitzendt op sociale meida. Ik houd me vooral bezig met filmen en audio en af en toe monteren, dus ik huppel er voornamelijk achter de schermen rond.

Alle programma’s vind je op Sentevee.be!